Manieren om vals te spelen bij poker en waarom niet – Casa de Juego

Taruhan Craps untuk pemain rata-rata - Rumah Perjudian

Als je belangrijkste betrokkenheid bij poker afkomstig was van ouderwetse films zoals The Sting (1973), Maverick (1994) en Rounders (1998), zou het je vergeven zijn als je verwacht dat elke tafel de thuisbasis is van onverlaten en gangsters.

Bovendien waren ze in de tijd van weleer hoogstwaarschijnlijk …

Vóór de “Poker Boom” ergens tussen 2003 en 2006, waren spellen als Seven Card Stud en Texas Holdem onlosmakelijk verbonden met gecoördineerde duping-ringen die bedoeld waren om sukkels uit hun welverdiende bankroll te gillen.

Mike McDermott zei alles wat er gezegd moest worden in Rounders, terwijl hij de Canadese Bill Jones citeerde, die breed uitzond: “Het is schaamteloos om een ​​sukkel zijn geld te laten houden.” En zoals je hieronder kunt zien in deze legendarische montage van verkopers “mechanica”, handvlaggen en andere beroemde manieren om voorbij je poker thuisspel te gaan, is de verzameling van de onverlaten echter divers omdat het verschrikkelijk kan zijn.

Cheats van een afgelopen periode verborg azen voor iedereen, en schoof ze sluw op de tafel toen de omstandigheid riep om een ​​betrouwbare kampioen te krijgen. Op de lange termijn evolueerde pokerbedrog naar geformaliseerde vormen van samenzwering, waarbij groepen meesters stilletjes samenzweerden om te garanderen dat de tafel “vis” geen echt schot had om met hun mengsel te vertrekken. In de allernieuwste tijd hebben online pokerstadia ook geleid tot ‘bot’-programma’s die over het algemeen onberispelijk spelen, ‘superuser’-accounts die je kaarten kunnen zien en andere geautomatiseerde technieken om een ​​out-of-line voordeel te behalen.

Een korte tijd geleden heb ik de impact van onverlaten op gokautomaatspellen besproken, zowel wat betreft hoe de daad is voltooid, en waarom het nooit de gok waard is. Om verder te gaan met deze serie over clubweddenschappen en hun aanpak, bevat het onderstaande overzicht vijf verschillende manieren waarop je vals kunt spelen bij poker, naast vijf redenen waarom die stunts in werkelijkheid nooit zouden mogen worden overgebracht.

1 – De kaarten markeren om erachter te komen wat je tegenstanders hebben
Een hele tijd geleden, tijdens de World Series of Poker (WSOP) in Las Vegas, ontstond er schaamte over het gevaar van onverlaten kaarten stempelen.

Terwijl expliciete overtreders nooit werden geroepen, gingen een paar spraakmakende pokermeesters over op online entertainment en mopperden ze over het feit dat ze gecontroleerde kaarten in het spel opspoorden. De meeste spelers beschuldigden de producent van de kaartspellen, een organisatie genaamd Copag, van het maken van onstabiele kaarten die geneigd waren te krabben, te gutsen en te buigen.

Wanneer dit voorzichtig en in het geheim wordt gedaan, kan een speler rustig de achterkant van specifieke sleutelkaarten controleren tijdens de onderliggende druk. Aan een Texas Holdem-tafel zouden azen en gezichtskaarten (boeren, vrouwen en heren) de essentiële kaarten zijn om te stempelen. In een lowball-spel zoals 2-7 Triple Draw, zouden poker cheats liever de belangrijkste kaarten van dat spel stempelen, zoals de 2s, 3s en 4s.

Wanneer deze sleutelkaarten worden aangeduid, vertrouwt de oplichter dan geen van hun rivalen, noch ziet de verkoper de misvorming. Vanaf dat moment moet de kaartmarker elke kaart voorzichtig observeren terwijl ze rond de tafel worden beheerd en door verschillende spelers worden genomen. Op het moment dat de Texas Holdem-cheat bijvoorbeeld een rivaal herkent die een opvallende kaart heeft waarvan ze weten dat het de schoppenaas is, krijgen ze een belangrijk gegevensfragment.

Met slechts twee openingskaarten voor een speler in Texas Holdem, en zonder enige twijfel weten wat een van die kaarten is, maakt het perfect denkbaar om onberispelijk tegen je rivaal te spelen. Op het moment dat een andere aas een rel veroorzaakt in de stad en je maakt ze niet bekend, zal de andere speler je een hoop slagmensen besparen. Aan de andere kant, weten wanneer je een grote blunder moet uitdagen, blijkt heel eenvoudig te zijn als je zeker weet dat de bluffer er geen paar heeft.

Hoewel een simpele vingernagel genoeg is voor de meeste poker cheats, proberen veel mensen een des te innovatievere strategie te gebruiken terwijl ze kaarten stempelen.

Een paar jaar geleden gaf een hot shot geldmanager in China een paar spelers de schuld van het gebruik van onmerkbare inkt en buitengewoon geplande brillen om kaarten te controleren – en hem tegelijkertijd een paar duizend dollar afhandig te maken. Nadat de politie was gewaarschuwd, sloegen ze de valsspelers aan en vonden een verscheidenheid aan instrumenten om kaarten te stempelen, rechtstreeks uit een James Bond-film.

Wat meer is, in 2015, tijdens de gewaardeerde $ 10.000 aankoop van de WSOP in de Heads-Up No Limit Texas Holdem-competitie, liet een voorheen obscure speler genaamd Valeriu Coca professionals achter zich krabben. Tijdens zijn absoluut eerste WSOP-evenement bleef Coca zich door misschien wel de meest lastige organisatie in poker bulldozeren, waarmee hij effectief een lange opstelling van topmeesters verpletterde om de eliminatierondes te maken.

Pokerspeler – Valeriu Coca draagt ​​donker getinte zonnebril

Een beginner die de beste verslaat in een beperkt voorbeeld is fatsoenlijk, de Coca-beat van de expert had een geldige reden om twijfelachtig te zijn. Coca droeg consequent vaag verborgen tinten, terwijl ze de kaarten goed in de gaten hielden toen ze de hand van de verkoper verlieten. Hij verdroeg het ook een paar seconden om zich te concentreren op de kaarten van zijn rivaal, nadat hij in ieder geval de zijne accepteerde wanneer hij als eerste moest handelen.

Om dingen te verdoezelen, leek Coca over het algemeen correct te berekenen, veinsde hij veinzen met alleen een hoge kaart, terwijl hij instortte op het moment dat zijn rivalen de koopwaar hadden.

Bovendien ligt daarin het probleem met betrekking tot deze techniek voor het bedriegen van een pokerspel…

Elke pokerspeler – van de vechters aan het einde van de week in een cashgame met kleine inzet tot topsterren in een WSOP-competitie – heeft een karakteristieke impuls voor fair play. Een rivaal die nooit een mislukking laat zien, wordt nooit geveinsd, en verprutst nooit een kans om achting van hun beesten te krijgen, zal voortdurend opvallen in tegenstelling tot al het andere.

Wanneer de tafel zelfs maar een beetje dubieus blijkt te zijn, is alles wat nodig is een hoffelijke uitnodiging voor een ander kaartspel om alle ‘ijverige inspanningen’ van de kaartmaker uit te roeien.

2 – Samenspannen of “delicaat spelen” met vriendelijke tegenstanders om ervoor te zorgen dat een vijand verliest
Dit is een van de meest ervaren, en moreel smekend om ongelijk te krijgen, vormen van oplichting in poker.

Op het moment dat ten minste twee spelers die metgezellen van de tafel zijn, feesten, kan de dwang om elkaar “delicaat te spelen” heel normaal zijn. Stel je voor dat je de laatste tafel van een grote competitie dicht bij je verwanten of kritische ander maakt. Na het onderliggende festival op uw totale gunstige geluk, is dit het ideale moment om een ​​paar kaarten te spelen met vrachtwagenladingen geld die voor iedereen beschikbaar zijn.

Hoe dan ook, als je raiset met iets als pocket boeren – een sterke preflop hand waarmee je normaal gesproken strijdt tegen een andere rivaal – hoe zou je dan antwoorden als je geliefde een hotshot three-bet uitglipte?

Inderdaad, ervan uitgaande dat je erover piekerde – je afvragen of misschien het juiste spel was om hier te bellen om de pot klein te houden en uit de buurt te blijven, of je vrouw te vermoorden – je weet precies hoe pokerster Alex Foxen zich voelt.

Vorig jaar, tijdens het spelen van een drie-ingediende competitie van $ 5.000 met gegarandeerd $ 439.000 voor de twee belangrijkste finishers, had Foxen pocket boeren tegen Kristen Bicknell en haar pocket azen. Bicknell is zowel een individuele expert als Foxen’s langdurige minnaar, wat de omstandigheid voor iedereen erg interessant maakte.

Maar toch, de klus geklaard om te zeggen, toen Foxen een stel Jacks onderuit haalde en verzuimde naar de keel te gaan door Bicknell te stapelen, huilden de menigten thuis prompt walgelijk over schijnbare samenzwering.

Bij poker worden zelfs geweldige metgezellen of naaste familieleden verondersteld het spel redelijk consistent te spelen. Dat houdt in dat je niet delicaat speelt of moeite doet om niet te stressen over specifieke rivalen die je misschien wilt zien slagen. Delicaat spelen vereist veel structuren, maar als je twee spelers ziet die samen een aas-hoog bord checken, zodat beiden een paar azen kunnen omdraaien, moet je er zeker van zijn dat ze uit de buurt van een conflict bleven met een hartelijk gezicht.

Of intriges bedrog is, valt te betwisten, maar zoals Foxen en Bicknell lieten zien, heeft het systeem zijn voor- en nadelen. Het paar ging bij die gelegenheid verder met de 1-2 en ving het grootste deel van de prijzenpot voor zichzelf, maar hun status bleef zo ​​enorm. Op het moment dat individuele spelers je uitdagen omdat je je verzet tegen de ongeschreven normen van het spel, maakt het uiteindelijk niet zoveel uit of de overeenkomst of het delicate spelen vals spelen is.

3 – Een “Bot” maken om online poker perfect voor u te spelen
Sinds poker in het laatste deel van de jaren negentig gevorderd is, is het webgebaseerde pokerveld bijzonder geneigd tot onverlaten.

Echter, terwijl de beruchte ‘superuser’-zaak op de Ultimate Bet-pokerwebpagina – eigenaar Russ Hamilton een programma had gepland waarmee hij elke kaart kon zien aan zijn rivalen, nam hij op dat moment miljoenen van geen idee-sterren in hoge – stakes cashgames – haal de titels, “bots” zijn het meest bekende type tricking saw zoals op internet.

In pokerspraak is een bot in wezen een programma dat bedoeld is om ideale keuzes te maken in het licht van de toegankelijke gegevens. Overlay, call of lift bij elke denkbare preflop beginhand; het bedrag dat moet worden ingezet in het kielzog van een tuimelend toppaar; en wanneer je enorme all-in inzetten op de waterweg moet callen. Door een pokerbot goed te plannen, kunnen onverlaten een moment of twee pauzeren en het programma het hele programma constant laten spelen, waarbij ze voortdurend geld verzamelen gezien de aangeboren voorsprong op menselijke rivalen.

Vanaf dat moment, voor onbepaalde tijd een slepende periode, werd het idee van bots gezien als een op internet gebaseerde pokerfantasie, een reden die werd gebruikt door spelers te verliezen die de nederlaag niet konden erkennen.
Desalniettemin hebben online pokerlocaties tegenwoordig buitensporige inspanningen geleverd om botrecords te herkennen en spelers terug te betalen die geld hebben verloren aan misleidende programma’s.

Nu beheerders er verstandig aan doen, is er gewoon geen goede verklaring om te proberen het spel te repareren door een groot aantal bots over te brengen.

4 – Chips laat in een toernooi dumpen om ervoor te zorgen dat één speler het mee naar huis neemt
In een riff op de plot/delicaat spelende cheat die eerder is afgebeeld, hebben talloze competitiespelers chips gekregen om te helpen ervoor te zorgen dat hun medeplichtige uiteindelijk wint.

Ze kunnen een grote reraise maken voor een groot deel van hun chips, alleen maar om te creëren wanneer hun handlanger alles inzet, of gewoon pushen met een verschrikkelijke hand en erop vertrouwen dat de betere hand standhoudt. Hoe dan ook, het lossen van chips naar een andere speler is een succesvolle methode om de laatste fase van een competitie in te richten.

Nadat hij een geschenk als gratis fiches heeft gekregen, kan de dumpee die wapens gebruiken om het grote geld te winnen, dat vervolgens wordt verbroken met de losser wanneer alles is gezegd en gedaan.

Het lossen van spanen kan een uitdaging zijn om te herkennen als het nauwkeurig wordt gedaan, maar als er twijfels ontstaan, zijn uitsluiting van de concurrentie en een eigendomsboycot de meest waarschijnlijke discipline.

5 – Handelen vanaf de onderkant van het kaartspel en andere “reparateurs”-trucs
In de presentatie hierboven zag je Worm in Rounders iets geweldigs doen als een poker “reparateur”, die het kaartspel lukraak leek te herschikken, maar echt kaarten stapelde om te garanderen dat hij Mike McD een constante stroom beesten onderhandelt.

Uitzoeken hoe je vals kunt spelen als de verkoper, is tegenwoordig verloren vakmanschap, vanwege gokclub-kaartkamers met experts in de container en camera’s hierboven.

Hoe het ook zij, zoals deze tweede scène uit “Rounders” in felle details verduidelijkt, brengt een poging om privé-thuisspellen op te lichten als een kaartreparateur specifieke woordgerelateerde risico’s met zich mee – gewoonlijk beginnend met een klap op de neus.

Conclusie

Hollywood heeft de pokerwereld niet geholpen door het spel betrouwbaar af te schilderen als een ruimte voor onverlaten en schurken om achter onwetende slachtoffers aan te gaan. Tragisch genoeg zijn die afbeeldingen geen fictie met gebruik van welke middelen dan ook, aangezien elke periode in de pokergeschiedenis zijn redelijke portie oplichters, straatventers en shills heeft gehad.

Gelukkig heeft de aanhoudende periode van beheerde clubkaartkamers, gestage camera-observatie vanuit het ‘oog boven je hoofd’ en uitgebreide informatie over waar je op moet letten het huidige poker op een significante manier opgeruimd. Dus, omdat het zo duidelijk is geworden over deze manieren om een ​​pokerspel voorbij te gaan, moet je scherp blijven en jezelf beschermen tegen de plaag van valsspelen.

Soortgelijk:

Zoals laden…

This post Manieren om vals te spelen bij poker en waarom niet – Casa de Juego
was original published at “https://casadejuego.wordpress.com/2022/08/12/ways-you-can-cheat-at-poker-and-why-you-shouldnt/”